Elg jakt i Canada

Hunting House of Canada tar deg med til øya Newfoundland på østkysten av Canada.
I områder på Newfoundland er tettheten av elg den største i verden, og det er ved disse områdene vi arrangerer våre jaktturer.

Siden de første Elgene kom over til Newfoundland på 1800 tallet har det vært en imponerende økning i antall individer. Antallet i dag er beregnet til mellom 120 000 og 150 000 elg på øya, og det felles årlig over 30 000 dyr.

Våre turer arrangeres i perioden rundt brunsten som varierer fra siste uken i september til hele oktober alt etter hvilket terreng som benyttes til jakten. Når vi har vært på Newfoundland i november har vi sett at det også kan være gode jaktforhold på denne tiden også når elgen brunster for andre gang.

Metodene for jakt under brunsten er som regel lokkejakt hvor vi benytter eldgamle og nymotens metoder. Kikkert er noe vi benytter mye på turene våre, og ved observasjoner og søk fra høyder kan med hell observere et større antall dyr.

Jaktcampene vi benytter består av både hytter og telt, alt etter hvor de største dyrene befinner seg. Vi benytter firehjulinger, bil, båt og fly for å komme frem til områdene med antatt størst elg og trofe.

Dagene starter vanligvis grytidlig om morgenen for å være i rett posisjon på de beste plassene for en god jakt. Terrenget varierer fra hogst områder med masser av tømmerveier til høyfjell og milevis av store myrer. Noen av jaktområdene ligger også side om side med noen av de mest kjente nasjonalparkene på øya.

Nuffies som Newfoundlenderne kaller seg er noen fremdragende bush menn og guider, med lang erfaring i å lokke til seg dyr på enten egendefinerte metoder eller kunnskap som har gått i arv i generasjoner. Det er veldig vanlig å få dyr så tett innpå seg som under 10 meter noe som er veldig mye brukt for bue jegere

Under elgjakten tilbyr vi også muligheten for jakt på svartbjørn. Det er store muligheter for å treffe på et flott eksemplar av svartbjørn når man først er ute på elgjakten. Newfoundland har noen av de beste eksemplarene i hele nord America.

Woodland caribu er det også på øya, og denne er det på lik linje med svartbjørnen mulighet for å jakte på under elgjakten.

Vi kombinerer også våre turer med omvisning og sightseeing på øya, samt muligheten for flere dager i storbyen dersom dette også skulle av interesse.

Turenes varighet er på mellom 9-10 dager fra avreise til hjemkomst hvorav 5 av dagene er jaktdager.

Hunting House of Canada 2013

Elgjakt Nefoundland 2012

Film fra en av jaktreisene